luni, 14 mai 2012

Cumparaturi vintage sau second hand

Publicat de Raluca la 04:35


De ceva vreme curentul vintage este la moda...Dupa cum probabil stiti sunt multi artisti care adopta acest stil si nu au retineri in a declara acest lucru. Din pacate  noi  inca nu ”ne-am desteptat” si  ne este rusine sa intram in astfel de magazine fara sa ne pese daca ne vede cineva!

Marturisesc ca si mie mi-a fost foarte greu sa intru in astfel de magazine...mereu ma uitam in stanga si in dreapta de teama sa nu fiu vazuta de cineva cunoscut! Ocoleam magazinele de genul pentru ca mi se pareau dezgustatoare, credeam ca ascund doar mizerii si haine jerpelite, urat mirositoare ! Dar adevarul este altul: aceste magazine ascund adevarate comori  precum piese semnate de designeri recunoscuti la preturi de nimic. Cel mai important este sa ai rabdare ...cu siguranta vei gasi multe minunatii ascunse!

Dorinta de a intra in astfel de magazine a inceput odata cu postarile  Aurorei Toma legate despre acest trend..Am ramas placut impresionata de calitatea si frumusetea hainutelor cumparate de ea din astfel de magazine , cu atat mai mult cu cat cumparaturile le facem din acelasi oras( stam f aproape una de cealalta)..Si asa m-am hotarat sa imi fac curaj si sa intru si eu in faimoasele locatii!

Inca nu sunt foarte bine familiarizata cu acest curent, recunosc ca inca mai am retineri atunci cand intru in astfel de magazine ! Nu am facut prea multe achizitii vintange, momentan nu cunosc secretele ”pietii” ...pe viitor sper sa devin mai perspicace!

Vreau sa va spun ca bucuria descoperirii unui lucru unicat la un pret foarte mic nu se compara cu nimic...

In capitala snt cateva magazine care merita vizitate( am citit pe forum, inca nu am ajuns sa le vizitez..cu toate ca mi-as dori acest lucru)

-cel mai bun calitate pret ar fi un magazin sh situat intre Lizeanu si Obor .Hainele sunt calitatea I , aduse din Anglia
-Mihai Bravu 47-49 (zona Dimitrov) 
Mai multe detalii despre sh-urile din Buc gasiti aici, nu are rost sa le insir pe toate.

La targuri vintage nu prea am fost, recunosc acet lucru.Am fost la cateva dar nu in romanica ci in Italia. De cumparat nu am cumparat nimic insa am putut admira lucrurile deosebite aflate in targ.Italienii pun mare pret pe lucrurile vintage iar preturile unor astfel de articole sunt foarte mari. Am putut remarca diversitatea obiectelor dintr-un astfel de targ: de la haine, bijuterii, jucarii, incaltaminte pana la mobila din lemn masiv de nuc al carui pret este exorbitant. 

Cam asta este experienta mea vintage..pe viitor sper sa se imbunatateasca!

Mai jos sa prezint lucrusoarele mele cumparate din astfel de magazine. nu sunt multe dar mie imi plac, toate sunt intr-o stare extraordinara! daca le-as fi primit cadou as fi bagat mana in foc ca sunt noi!( defapt cateva le-am gasit chiar cu eticheta)

1.Bluzita George







-Arata mult mai bine in realitate, este perfecta pentru vara si se aseaza foarte frumos pe corp.(noua cu eticheta)
A costat 12 lei.

2.Top Zara

Din pacate nu am reusit sa ii surprind culoarea reala.Este un rosu corai superb si desi este doar un ...top simplu este foarte frumos..mult mai frumos in realitate! Calitatea este extraordinare, este dublat in zona sanilor...il voi asorta la o fustita de vara inflorata  cumparata anul trecut din Hm. De pret ce sa mai zic? A costat doar 8 lei!

3. Geanta atmosphere
Perfecta pentru vara. Noua cu eticheta.Pret 7 lei


4. Geaca army ZOE
Inca nu m-am specializat in a face poze clare si frumoase...

Dar va faceti o idee din poza...Materialul este bumbac gen catifea, de un negru intens iar pretul a fost de 25 lei!





6 comentarii:

  1. super dragute! sa le porti cu placere! :)
    ce a patit blogul tau azi?...atunci cand incercam sa il deschid,imi arata ca nu exista...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa le porti cu mare drag.. si eu imi mai cumpar chestii superbe de la second la preturi decente!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumoase toate ! Sa le porti cu placere !

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc fetelor!

    Gina-am incercat sa imi schimb lincul blogului( cand mi-am facut blogul nu stiam cu ce se mananaca si am ales un linc neotrivit..)Reusisem sa il schimb dar trebuia sa o iau de la capat...Figuram ca un blog nou..iar cel vechi disparuse, nu mai puteau fi accesate paginile!

    Asa ca am revenit la vechiul format!

    Ionny...uneori chiar gasim lucruri frumoase si chiar noi in astfel de magazine..Ca sa nu mai zic de genti..daca ai noroc pleci cu ceva super tare,,

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte mult imi place jacheta si bluza de la George.
    Si eu ocoleam magazinele sh in liceu, cu toate ca purtam unele haine de la second cumparate de mama mea. Asta pana cand ma intrat de una singura intr-un astfel de magazin si de atunci am devenit fana.

    Si la noi sunt preturi mari la unele targuri vintage. La V for Vintage, organizat la sala dalles, rochiile costau si 500-1000 de lei. Bijuteriile din argint erau iarasi foarte scumpe. Erau foarte multe persoane publice la targ, care cumparau haine (Smiley, Laura Cosoi, Gianina Corondan, Alexandrina Hristov) si probabil din cauza asta sunt si preturile atat de umflate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Aurora!

    Chiar mi-as dori sa merg la un targ vintage la noi in tara. In mod sigur preturile mari se datoreaza prezentei persoanelor publice. Asa cum ai scris si tu intr-o postare pe blogul tau sunt convinsa ca lucrurile din targ snt luate tot de prin sh-uri..dar ai mare dreptate, ei fac ”treaba murdara” si de aceea umfla preturile!

    Eu din pacate nu sunt familiarizata cu magazinele de genul acesta..desi la noi in oras sunt f multe , nu toate ascund ” comori”...nu le stiu pe cele bune..si nici programul lor..cand aduc marfa ..si asa mai departe..Intru in magazin doar cand ajung in oras, intamplator si de multe ori nu gasesc nimic interesant!

    RăspundețiȘtergere

Magnetzica Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Blogger Templates | Best Credit Card Offers