vineri, 26 august 2011

Superstiitii...credem in ele?

Publicat de Raluca la 00:52
Nu stiu voi cum sunteti dar eu nu prea cred in ”babisme ” din acestea ...desi involuntar, uneori tin seama de unele..Sunt persoane care cred cu tarie in asa ceva si cred ca viata lor se invarte in jurul superstitiilor!

Cate dintre noi s-au speriat cand au spart o oglinda gandindu-se la cei 7 ani de ghinion?Sau cate au stat cu inima indoita cand au plecat de acasa pe data de 13 marti? Daca ati uitat acasa ceva v-ati intors dupa lucrul respectiv?Sau v-ati gandit ca aduce ghinion?

Eu personal nu cred in superstitii dar stau in casa cu un superstitios-sotul-si ma dispera...uneori ajung sa cred prostiile lui..

Exista diverse lucruri pe care trebuie sau mai ales nu trebuie sa le facem in anumite circumstante.De cand sunt mamica am tot avut parte de sfaturi din partea tuturor.

Mi se par niste prostii, aberatii.Cateva exemple:

-lauza(mamica dupa nastere) nu are voie sa urce la etaj(eu am fost certata ca am urcat in camerele de la etaj sa caut ceva)---cica mi se ridica laptele si nu voi mai avea.....o prostie mai mare ca asta nu poate exista-daca stateam la bloc ce faceam?Coboram cu parasuta si urcam cu avionul?

-o alta mare prostie -lauza sa stea tot timpul cu o basma/batic in cap....am o prietena care a nascut de curand si saraca sta cu basmaua in cap pe caldurile astea..ca asa zice masa mare...pai ii ziceam eu doua de ma tinea minte..eu am facut ce am simtit ..nu ce mi-au dictat altii

-cica nu e bine sa te apuce apusul cu copilul nebotezat pe strada...nu e bine nici sa ranmana ceva (hainute,jucarii  etc) afara peste noapte pana la 1 an

-sa nu-i dai copilului peste pana la 1 an ca ramane mut

-sa-t tai piedica ca sa mearga mai repede(sa te faci ca tai ceva cu foarfeca intre picioruse cand merge-prostie curata)

Si mai sunt multe alte chestii cu care ma confrunt ori de cate ori vine mama sau bunica pe la mine...si uite asa ajungem sa ne certam si sa ne contrazicem.....


Ca sa nu mai zic de superstitiile legate de nunta...m-au omorat cand am fost mireasa...m-au secat..

Oricat ar parea de ciudat, toate aceste superstitii sunt ancorate in folclorul diverselor culturi, iar unii oameni inca mai cred in ele, semn ca traditia ramane traditie intr-o lume in permanenta schimbare.

4 comentarii:

  1. Eu nu cred in asa ceva:)) bine hai, doar in aia cu pisica(taie matza calea) cateodata :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe mine nu ma lasa tata sa ma tund intr-o marti pentru ca a auzit el ca martea nu se tunde de la o baba :)) .

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu cred in general dar mai sunt cateva pe care „NU LE INCALC ”
    asta cu tunsu nu o stiam..

    RăspundețiȘtergere

Magnetzica Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Blogger Templates | Best Credit Card Offers