miercuri, 16 noiembrie 2011

Botezul...un risc pe care noi ca parinti trebuie sa ni-l asumam?

Publicat de Raluca la 08:59
Am vrut de mult timp sa abordez acest subiect dar am tot amanat/uitat!

Multi specialisti considera ca botezul la ortodocsi poate fi periculos pentru copii foarte mici( Un medic pediatru a lasat un comentariu pe realitatea.net:

Modalitatea de botez la ortodocsi este periculoasa pentru sugari. Sfatuiesc preotii sa amane cit mai mult botezul (cam pe la 1 an macar) si sa puna macar o singura intrebare parintilor inainte de botez: SE INTIMPLA CA BEBELUSUL DUMNEAVOASTRA SA AIBE PAUZE RESPIRATORII IN TIMPUL SOMNULUI? Fff multi bebelusi au APNEE DE SOMN, mai ales in primele luni de viata si daca sunt PREMATURI, DISTROFICI, daca AU AVUT CIRCULARA DE CORDON LA NASTERE, daca AU FOST REANIMATI LA NASTERE, sa se intereseze de SCORUL APGAR (iar daca este mai mic de 7 sa amine botezul dupa 1 an), daca in prezent AU VREO AFECTIUNE INTERCURENTA. Biserica Ortodoxa ar trebui sa reviziuasca si unele manevre pe care le fac preotii la IMPARTASANIE ( a se interzice a se folosi aceeasi lingurita). De asemeni trebuie cerut acordul scris al medicului de familie.

Altii spun ca, din contra , la o varsta frageda bebelusii nu se pot ineca- Iata ce scrie adevarul.ro:
Copiii, mai ales sub vârsta de un an, au un mecanism de apărare atunci când sunt scufundaţi în apă, care îi împiedică să se înece, potrivit medicului pediatru Adrian Dumitrescu. „La câteva luni, bebeluşii au capacitatea spontană de a nu mai respira atunci când sunt sub apă, aşadar este greu de crezut că s-ar putea îneca în timpul unui botez", explică specialistul.
„Cel mai probabil, bebeluşul care a murit după botez avea o afecţiune de care părinţii nu au ştiut şi care, din nefericire, s-a manifestat sau s-a agravat în momentul botezului", încheie medicul Adrian Dumitrescu.

Eu personal CRED ca preotii au o responabilitate mare si trebuie sa se comporte ca atare. Multi sunt inconstienti...se amuza atunci cand scufunda copilul in apa si cand il arunca in sus( va spun din propria experienta)...

Au fost cazuri cand copiii au murit sau au fost la un pas de moarte.A se vedea cazul care s-a petrecut de curand, cand preotul din Brasov a fost la un pas de a ucide o fetita. Ce mi s-a parut horror....a fost declaratia acestuia si a unui preot mai ”inalt”....”Botezul este un risc pe care noi ca parinti trebuie sa ni-l asumam”..iar ei nu au nici o vina pt cele intamplate..Voi ce parere aveti?

 Eu va pot spune povestea mea..mi s-a intamplat ceva asemanator la botezul ficei mele...din cei 3 preoti de la noi la biserica ,2 au botezat copilasii aplecandu-i usor si stropindu-i, fara sa ii scufnde si sa-i arunce in sus....Cel de-al 3-lea  a fost cel care mi-a botezat fetita...mi-a scufundat-o adanc si ultima data mi-a aruncat-o  3 m in sus...toti radeau..eu eram paralizata undeva ..plangeam...nu stiu cum am ajuns la ea...se inecase..nasa o batea pe spate....si-a revenit..fusese doar o sperietra..OARE? Toata ziua am fost traumatizata..nu m-am putut bucura de acea zi....Si acum , cand ne uitam la filmari nu ma simt in stare sa revad scena....dau mereu inainte...Clar la al 2-lea copil VOI CERE  sa mi se boteze copilul cum vreau eu..si de un alt preot..chiar daca pentru ei este ceva normal..eu, ca parinte nu vreau sa mai trec prin acele clipe de groaza....

Voi ce parere aveti? Credeti ca cei mici trebuiesc botezati mai maricei si doar printr-o simpla stropire? Credeti ca e neaparat nevoie sa fie scufundati in apa?

5 comentarii:

  1. Fara a jigni pe nimeni, eu cred ca micutii nu ar trebui botezati deloc.
    Eu nu sunt deloc religioasa dar respect si credinta altor oameni.Totusi aici ar trebui sa fie o chestie de alegere.Parintele sa astepte sa creasca copilul si cel din urma sa ia decizia daca vrea sa fie botezat sau nu, in momentul cand va fi pregatit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt credincioasa..credinta mea este in suflet...si nu de putine ori nu sunt de acord cu ceea ce fac preotii...
    In ceea ce priveste Botezul...nu stiu de ce se insista ca cel mic sa se boteze la 6 saptamani.IIsus s-a botezat mare...Din punct de vedere religios , sunt de acord cu taina sfanta a botezului prin care cei mici devin crestini..insa nu inteleg faptele oamenilor, ale preotilor...sunt multe enigme in lumea religioasa pe care nu le voi intelege niciodata..nu de putine ori am purtat discutii in contradictoriu cu viitori preoti/preoti sau cu cei care se cred sfinti...atat de sfinti incat cred ca vor ajunge in rai pt ca Iisus s-a rastignit pt pacatele noastre, pt ca noi sa fim iertati..

    RăspundețiȘtergere
  3. eu mi-am botezat fata la 4 luni.....am botezat-o cand am vrut eu si tatal ei ....nu preotul. e adevarat ca a bagat-o cu totul in apa , insa i-a protejat intr-adevar nasul si gurita si chiar si ochisorii.....asta cu aruncatul in sus nu am inteles-o Raluca....eu in locul tau ii ziceam cateva popii sa ma tina minte

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu stiam ca bebelusii nu se ineaca daca sunt scufundati in apa si chiar a fost un documentar facut pe tema asta,uite iti las un video sa vezi http://saccsiv.wordpress.com/2011/11/01/video-bebelusii-nu-se-pot-ineca-pentru-habaucii-care-au-pornit-o-furibunda-campanie-in-mass-media-impotriva-botezului-ortodox/...DAR ,nu sunt de acord deloc cu chestia asta ,mai ales la copiii care au probleme de sanatate,care au unele afectiuni si le pot provoca moartea atunci cand sunt scufundati in apa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Precious Boutique-ma voi uita la video...
    Atnci cand copiii a probleme de sanatate este indicat ca medicul care ii supravegheaza sa nu permit botezul...eventual doar prin stropire

    Daniela si pe mine m-a speriat aruncat in sus mai mult decat scufndatul propri zis...atunci micuta mea s-a speriat..a reactionat urat( eu nu mai zic..incremenisem)...putea f bine sa ii scape..sau sa nu o prinda ..sa ii alunece..nici nu vreau sa ma gandesc....si fetitei mele i-a tinut mana la nas/gurita dar m-a speriat groaznic aruncatul acela...ar fi trebuit sa fac scandal dar eram prea traumatizata sa mai pot spune ceva...oricum a fost f urat...si clar..la al 2-lea bebe ne vom impune in fata preotilor si vom cere sa se faca cum vrem noi!

    RăspundețiȘtergere

Magnetzica Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Blogger Templates | Best Credit Card Offers